Geschiedenis

Wilco de Luxe werd aan het einde van de oorlog in 1944 opgericht door Wiel Willems. In deze tijd was aan alles gebrek. In de begintijd bestonden de werkzaamheden in hoofdzaak uit het veranderen van bestaande kleding, zoals het “keren” van jassen, kragen en dergelijke. Ook kon men twee lakens afgeven, waaruit een jas werd gemaakt.
In de beginjaren was de zaak gevestigd aan de Markt, naast het oude stadhuis, op de plaats waar tegenwoordig V&D gevestigd is. Later verhuisde de zaak o.a naar het huidige adres aan de Limbrichterstraat 17. Het atelier groeide uit tot een groot maatkledingatelier. De confectiekleding kwam op en Wilco de Luxe veroverde een vaste plaats in de betere damesmode. Later werd het familiebedrijf, dat inmiddels meerdere zaken omvatte, opgedeeld.
Het huidige bedrijf werd door Jean Willems overgenomen. Hij paste het bedrijf aan de wensen van zijn dochter Renée aan als voorbereiding op de overname door Renée en haar man.
Dezen namen het bedrijf over in 1999. De collectie werd uitgebreid met een jeugdiger, trendy collectie. Natuurlijk werd de trouwe klassieke klant niet vergeten en bleef de klassieke collectie gehandhaafd. Later werd de collectie uitgebreid met gelegenheidskleding. In korte tijd bouwde Wilco de Luxe deze collectie uit tot één van de uitgebreidste van zuid Nederland.
Nog steeds zijn wij op zoek naar vernieuwing, zowel in onze collectie, als in onze activiteiten. Met name in nieuwe evenementen bedenken en organiseren zien wij iedere keer een nieuwe uitdaging en we doen ons uiterste best er voor te zorgen dat we daarbij uniek en innovatief blijven!